zawsze cos na bol glowy, jakies opatrunki, woda utleniona no i na gardlo - septogard - dla mnie najskuteczniejszy srodek ze wszystkich naprawde super sie sprawdza, bo dziala ekspresowo zaraz po psilknieciu
Dobrze mieć w swojej apteczce coś na zaparcia u dziecka i w mojej apteczce są zawsze czopki eva/qu Bambini. Czopki można stosować u dzieci po 2 roku życia do 12 lat. Warto zaznaczyć, że czopki nie działają przeczyszczająco tylko w sposób naturalny pomagają dziecku w wypróżnieniu.
AnnaŚ85 pisze: ↑29 wrz 2020, 22:55
Dobrze mieć w swojej apteczce coś na zaparcia u dziecka i w mojej apteczce są zawsze czopki eva/qu Bambini. Czopki można stosować u dzieci po 2 roku życia do 12 lat. Warto zaznaczyć, że czopki nie działają przeczyszczająco tylko w sposób naturalny pomagają dziecku w wypróżnieniu.
Ale to przecież zależy w dużej mierze od danego problemu. Ja na pewno Wam podpowiem, byście zawsze dobierali jak najlepsze środki. Ja czuję, że fajnym pomysłem mogłoby być skorzystanie z możliwości leczniczych, jakie stwarza chociazby aktywny węgiel. To dobry specyfik, który mógłby Wam realnie pomóc.
rela pisze: ↑23 wrz 2020, 19:40
jakie leki macie obowiazkowo w apteczce? na wypadek infekcji, przeziebienia?
Słuchajcie, a ja przychodzę z informacją, która może przydać się seniorom w Waszej rodzinie - w DOZie osoby +60 mają całkiem fajną zniżkę na swoje leki, aż 20% - moi dziadkowie naprawdę sporo na niej oszczędzają.
Słuchajcie, a ja przychodzę z informacją, która może przydać się seniorom w Waszej rodzinie - w DOZie osoby +60 mają całkiem fajną zniżkę na swoje leki, aż 20% - moi dziadkowie naprawdę sporo na niej oszczędzają.
Tak po prostu dają te zniżke? Czy są jakieś kody, zaświadczenia czy czegoś potrzeba?
Tak po prostu dają te zniżke? Czy są jakieś kody, zaświadczenia czy czegoś potrzeba?
Tak po prostu. Wystarczy mieć te 60+ i przyjść do apteki między 8:00 a 12:00
AnnaŚ85 pisze: ↑29 wrz 2020, 22:55
Dobrze mieć w swojej apteczce coś na zaparcia u dziecka
Ja znam też lek xenna balance junior który jest w wygodnych saszetkach do rozpuszczania i ma doby, pomarańczowy smak który dzieci lubią. W razie kiedy dziecko protestuje i nie chce czopków to jest idealne rozwiązanie.
U nas tylko czopki eva qu bambini pomagają. Zaparcia niestety zdarzają się synkowi dość często (to już kwestia innych przypadłości jakie ma) i tylko dzięki tym czopkom jesteśmy w stanie normalnie funkcjonować. Synek ich się nie boi, bo już wie, że mu pomogą. Czopki są w pełni bezpieczne, każdy lekarz z którym to konsultowałam zapewnił mnie że mogę je u syna stosowac bez obaw, zawsze gdy zajdzie taka potrzeba. Czopki działają miejscowo, nie uzależniają, ich działanie jest zawsze skuteczne, ale nigdy gwałtowne.
Jeżeli potrzebujecie pomocy lekarskiej, to polecam Wam sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnego i profesjonalnego Centrum Medycznego FMC w Łodzi, które specjalizuje się m.in. w fala uderzeniowa łódz . Wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.
A czy wiecie jakie gmp laboratorium musi spełniać normy, jak chodzi o produkcję leków? Warto zajrzeć sobie portal eubioco.eu - gdzie możecie dowiedzieć się sporo na temat dobrej praktyki produkcyjnej. Znajdziecie wiele wiadomości na temat produkcji leków itd. A takie rzeczy warto też wiedzieć.
U mojego taty zawsze w apteczce obowiązkowo znajdowała się Intesta Max z maślanem sodu, kiedyś polecił mu lekarz przy zatruciu i okropnych biegunkach, nic go tak mocno nie postawiło na nogi. Także jeżeli macie podobne problemy to śmiało bo jest bezpieczne
mój lekarz przepisał mi ostatnio lek robiony w aptece, pierwszy raz miałam do czynienia z tego rodzaju lekiem, mam niedaleko DOZ i tam zrealizowałam receptę, lek miałam na drugi dzień
Też miałam kilka razy takie recepty na leki wykonywane na zamówienie w aptece. Bez problemu realizowali mi je w dozie. Wiem, że mają odpowiednie zaplecze do tego, a nie wszystkie apteki jeszcze taką możliwość mają
Ja też jak tylko mam okazję, to wolę wziąć receptę na taki lek robiony w aptece, bo mam wrażenie, że są jakieś bardziej skuteczne. Głównie daję do przygotowania maści, składy mają proste i robią co trzeba. W DOZ zwykle następnego dnia jest wszystko dostępne, cenowo też bardzo korzystnie wypadają u nich takie leki.
Jeśli chodzi o soczewki, to wszystkie ich rodzaje znajdziecie na ich stronie https://www.acuvue.com/pl-pl/ . Mają nawet soczewki multifokalne w dobrej cenie. Jak szukacie info o tym, w jaki sposób korzystać z soczewek, bo macie je pierwszy raz, to tam też znajdziecie takie informacje. Na ich stronie można zamówić darmową próbkę, co jest spoko opcją.