Brak motywacji do życia
Wątek o zdrowiu - dla poszukujących porad medycznych i informacji o zdrowym trybie życia.
- Brukselka30
Brak motywacji do życia
Post autor: Brukselka30 »
Zauważyłam, że ostatnio brakuje mi motywacji do życia. Jestem bardzo apatyczna, zamknięta w sobie. Często płaczę i nie mam ochoty na nic. Czy ktoś z Was miał do czynienia z podobnym problemem?
- Mela
Re: Brak motywacji do życia
Nie byłabym taka pochopna w nazywaniu tego stanu lenistwem. Takie objawy mogą mieć znacznie bardziej poważne podłoże. Może udaj się do psychoterapeuty? Jeśli jesteś z Łodzi lub mieszkasz niedaleko to polecam Poradnię Salomon http://www.poradniasalomon.pl.
- Brukselka30
- Bartek
Chodziłem na wizyty do Pani Aleksandry Domagały i bardzo dużo z tych spotkań wyniosłem. Jeśli nie wiesz w jaki sposób najlepiej sobie pomóc, to koniecznie skorzystaj z pomocy terapeuty.
- Brukselka30
- maja95
Nie daj sobie wmówić, że to lenistwo, histeria czy jakieś zmiany nastroju na jesień. Takich objawów nie można lekceważyć! Sama raczej też nie poradzisz sobie z tym problemem. Najlepiej wybrać się na psychoterapię - dzięki temu dowiesz się co wpływa na Twój nastrój i jak radzić sobie z tym problemem. Mi psychoterapia u doktora Dariusza Rudasia bardzo pomogła poradzić sobie z początkami depresji.
- allo83
Mi bardzo pomogły warsztaty i szkolenia coachingowe w centrum The Wellness Institute na Limanowskiego w Warszawie. Znacznie podniosła się efektywność zawodowa i moje trudności z radzeniem ze stresem zniknęły jak ręką odjął. Dokładne namiary na nich i szczegółowe informacje można znaleźć na ich stronie www.wellnessinstitute.pl.