Rozwód kościelny?
Kącik rozmaitości. Tutaj możesz zapytać o wszystko, na co nie znalazłeś odpowiedzi w pozostałych kategoriach.
- Kazimiera86
Rozwód kościelny?
Post autor: Kazimiera86 »
Cześć, czy są tu osoby po rozwodzie kościelnym? Jak to tak naprawdę wygląda? Potrzebny jest do tego adwokat?
- jur94
Re: Rozwód kościelny?
Rozwód kościelny to po prostu unieważnienie małżeństwa. Po rozstrzygnięciu procesu możesz wziąć kolejny ślub kościelny. W razie potrzeby możesz wynająć adwokata kościelnego, takiego jak https://www.adwokatkoscielny.pl/. To profesjonaliści.
- arkadiuszek85
Post autor: arkadiuszek85 »
Generalnie to nie jest rozwód, tylko po prostu małżeństwo uznaje się za niebyłe. Niestety jest to bardzo trudna i długa procedura i ciężko takie coś uzyskać.
- rafcio
Podobno teraz łatwiej jest uzyskać unieważnienie ślubu kościelnego niż miało to miejsce lata temu. Jeśli oboje tego chcecie i się dogadaliście to myślę,że adwokat nie będzie potrzebny.
Post autor: Grębjan »
Ja wybrałem odwrotną ścieżkę. Nie planuję rozwodu kościelnego. Niedawno wziąłem, ale nie kościelny a ślub prawosławny z moją ukochaną. Mam nadzieję, że taki los mnie nie spotka i nigdy nie będę musiał zatrudniać adwokata. To wielki dramat dla całej rodziny