Problematyczny spadek Gdańsk
Kącik rozmaitości. Tutaj możesz zapytać o wszystko, na co nie znalazłeś odpowiedzi w pozostałych kategoriach.
Problematyczny spadek Gdańsk
Post autor: Nastka19 »
Nie spodziewałam się że spadek może przynieść kłopoty. A jednak tak jest. W związku z tym szukam prawnika, który pomoże mi uporać się z tymi kłopotami. Jesteście w stanie polecić kogoś najlepiej z Trójmiasta??
Re: Problematyczny spadek Gdańsk
Post autor: Rafał45 »
Oj spadek potrafi przysporzyć naprawdę wielu problemów. Też myślę o pomocy prawnika. Mi został polecony Pan Mindykowski i faktycznie opinie ma spoko, więc polecam też Tobie.
Post autor: Viki885 »
Skoro już nastąpiła taka sytuacja, to faktycznie potrzebujesz kogoś naprawdę dobrego u swojego boku. Ja proponuję spotkać się z Panem Michałem Mindykowskim. To osoba bardzo doświadczona i kompetentna. Na pewno stanie na wysokości zadania, więc z czystym sumieniem polecam
Post autor: Tyrek29 »
Mam nadzieję, że już nie masz żadnych wątpliwości, że Pan Mindykowski to dobry wybór. Po świętach podjedź do jego kancelarii, albo najlepiej umów się na wizytę i wszystko mu opowiedz, a razem ustalicie dalszy plan działania 

Post autor: Nastka19 »
No muszę przyznać, że po tych wszystkich odpowiedziach to już nie mam żadnych wątpliwości. Wierzę że sprawa z pomocą mecenasa Mindykowskiego może zakończyć się pozytywnie.
Post autor: Chłodny »
Odrzucenie spadku jest procesem, który wymaga odpowiedniego złożenia oświadczenia w formie aktu notarialnego. Osoba decydująca się na takie działanie powinna zasięgnąć porady prawnej, aby upewnić się, że wszystkie aspekty są odpowiednio adresowane. Dokładne informacje na temat procedury można znaleźć tutaj https://www.prawo-cywilne.info/jak-odrz ... 033-c.html, co jest kluczowe, by uniknąć późniejszych problemów prawnych. Ważne jest, aby pamiętać, że odrzucenie spadku dotyczy całości dziedzictwa, nie można wybierać tylko niektórych składników.