Czy opłaca się kupować używany samochód elektryczny?

Kącik rozmaitości. Tutaj możesz zapytać o wszystko, na co nie znalazłeś odpowiedzi w pozostałych kategoriach.
adriankks

Czy opłaca się kupować używany samochód elektryczny?

Post autor: adriankks »

Zastanawiam się nad zakupem używanego samochodu elektrycznego. Nowe modele są dość drogie, a opcja kupna używanego auta jest kusząca. Obawiam się jednak o stan baterii i związane z tym koszty wymiany lub serwisu. Przeczytałem kilka artykułów na ten temat, między innymi na stronie https://pelenpasji.pl. Jakie są Wasze doświadczenia z zakupem używanego elektryka? Czy opłaca się kupić taki samochód z drugiej ręki, czy lepiej zainwestować w nowy model? Jak wygląda eksploatacja w dłuższym okresie czasu?
Gość

Re: Czy opłaca się kupować używany samochód elektryczny?

Post autor: Gość »

Auta elektryczne teraz są niezwykle popularne ale czy opłaca się takie kupić to jednak indywidualna sprawa. No ale ubezpieczenie samochodu oc Compensa do takiego auta to warto mieć lepsze, premium bym tutaj dobrał.
mariiiola

Post autor: mariiiola »

Zawsze też można sprawdzić bmw leasing kalkulator . Według mnie jest to faktycznie duże ułatwienie jeśli chodzi o sprawdzenie kosztów leasingu, a do tego tutaj realizacja usług przebiega na faktycznie wysokim poziomie
Awatar użytkownika
contik

Post autor: contik »

Myślę, że warto jednak sprawdzić ubezpieczenie gap kalkulator . Ogólnie jeśli chodzi o ten kalkulator to jest on faktycznie sporym ułatwieniem, dodatkowo kontakt z obsługą jest bez zastrzeżeń

hyundai x35 vs kia sportage
Awatar użytkownika
finka

Post autor: finka »

Teraz, gdy na większych parkingach mają być stacje ładowania, jak czytam na stronie lenergizee.pl to chyba mało kto z elektryków wróci do spalinówek. Wygoda rośnie, a kierowcy coraz bardziej przekonują się do aut na prąd.
ODPOWIEDZ