Farbujecie włosy ?
Ubrania, projektanci i marki odzieżowe – znajdziesz tu wszystko, co chcesz wiedzieć o modzie. Plotkujemy o najnowszych trendach, podpowiadamy, gdzie robić zakupy. Dołącz do nas!
- foxi
Farbujecie włosy ?
Zawsze chciałam się zafarbować na blond ale z tego co słyszałam farbowanie dość mocno niszczy włosy... a nie chcę z tego rezygnować.Szukając w necie natrafiłam na linię olaplex - https://www.gobli.pl/olaplex-c4172 ,czy ma ktoś już doświadczenia z tą kuracją? Była bym wdzięczna za odpowiedź, bo chcę ale boję się trochę tym bardziej ,że cena nie jest niska.
Re: Farbujecie włosy ?
Post autor: SławkaRz »
To dobrze trafiłaś - Olaplex Bond Multiplier No.1 może być dodany już w trakcie zabiegu koloryzacji do dowolnego produktu – jego zadaniem jest naprawa włosów a Olaplex Bond Perfector No.2 służy wzmocnieniu pierwszego kroku. Nakłada się go jak maskę już po skończonym procesie farbowania. Jego zadaniem jest ochrona włosów przed szkodliwym działaniem farbowania. Wszystko na temat.
Post autor: ludmiłaN »
Uważam ,że nie ma co się zastanawiać kuracja z Olaplexem jest po prostu rewelacyjna.Wiadomo ,że jeśli masz mocno zniszczone włosy to nie bardzo jest możliwość odbudowania takich zniszczeń, chodzi o to by nie popełniać nowych błędów przy kolejnym farbowaniu. Włosy po kuracji z Olaplexem są dużo bardziej błyszczące i gładkie.
Post autor: FinkaŚ »
Potwierdzam skuteczność terapii Olaplexem. Wcześniej stosowałam mniej znane preparaty i muszę powiedzieć ,że to był błąd. Włosy miałam zniszczone.Teraz włosy stopniowo odbudowują się choć jeszcze mam wiele do zrobienia. Nie mogę się już doczekać kiedy włosy nabędą odpowiedniego blasku i staną się gładkie.
Post autor: Błażej »
Myślałem nad farbowaniem włosów, ponieważ rozpoczął się u mnie nieunikniony proces siwienia. Jednak trafiłem na preparat GR-7, który świetnie sobie radzi z tym problemem. Już po 7 dniach widać pierwsze efekty stosowania tego preparatu. Moim zdaniem jest bardzo skuteczny i warto go zastosować, nim zaczniesz się farbować.
Post autor: MagdaŚ »
Nie znam akurat tego preparatu ,miałam natomiast do czynienia z produktami Olaplex. Znam je, stosowałam i stosuję i o nich mogę coś powiedzieć.Po ich użyciu włosy na prawdę odżywają , jakby dostały drugie życie.Trochę zaniedbałam włosy częstymi farbowaniami i modelowaniem przy wysokiej temperaturze.Teraz muszę włosom przywrócić zdrowie a Olaplex ułatwia mi to zadanie.
Post autor: Różowa Pantera »
Zwróćcie dziewczyny jeszcze uwagę na Olaplex numer 3 Stosuję go co jakiś czas pomiędzy farbowaniami a wszystkie 3 Olaplex`````````````````````````````y kompleksowo zabezpieczają moje włosy przed jakimkolwiek zniszczeniem włosów związanym z ich farbowaniem. Śmiem twierdzić ,że przy takiej pielęgnacji włosów nie cierpią one wcale przy farbowaniu.
Post autor: Wiewiórka »
Potwierdzam Twoje spostrzeżenia cała kuracja Olaplex - wykonuje świetną robotę. Sama przekonałam się na własnej skórze... no może na włosach . Włosy są praktycznie nie uszkodzone a wiem co się działo wcześniej podczas farbowania. Powiem tak chcesz farbować włosy chroń je Olaplex` em.
Post autor: mamuśka17 »
Ja od jakiegoś czasu nie farbuję włosów. Ponieważ mam je bardzo zniszczone. Jestem w trakcie regeneracji. Zastanawiam się jednak nad tym by, zamiast znów włosy farbować, nosić perukę. One obecnie stały się dość popularne. Na http://perukikatowice.pl/ można takie kupić zarówno stacjonarnie w salonie w Karowicach jak i online. Ktoś z Was może z takiego rozwiązania korzysta?
Post autor: Miłosz »
Jakiś czas temu zauważyłem, że siwieje. Jako, że jestem trochę młody to zastanawiam się jak cofnąć albo chociaż zatrzymać ten proces. Myślałem nad zakupem tego eliksiru https://gr-7.eu/, który przenika przez skórę głowy stymulując cebulki do produkcji melaniny – dzięki czemu mieszek oraz łodyga włosa odzyskują swój pierwotny kolor. Co o nim myślicie?